Monday 15 August 2011

Ανασκοπηση...

...18 μηνες και 60 κιλα αργοτερα ομολογω πως εχω αρχισει να αποδεχωμαι την νεα πραγματικοτητα. Τα τελευταια 10 κιλακια δεν τα εχασα επιτηδες αλλα τι να κανουμε οταν παρει φορα κανεις πρεπει να παει οπου τον παιρνει ο δρομος... ειμαι ανθρωπος των ακρων αυτο δεν αλλαζει.

Αν και σε καποια φαση ενιωθα παρα πολυ ενεργεια τωρα απλως νιωθω κανονικα. Φυσικα οποτε ειναι να βγω σκαλια η ελλειψη παραμικρης κουρασης μου υπενθυμιζει οτι δεν υπαρχει καμια μα καμια σχεση με πριν! Επισης η χολυστερολη μου επεσε κατω που 200 για πρωτη φορα μεσα σε 10ετια!

Αυτο που βαριεμαι ομως γενικα με την ολη κατασταση ειναι η συνεχης αναγκη να τρωω σε ταχτα χρονικα διαστηματα. Οσο και αν φαινεται παραδοξο, ειδικα σε οσους δεν υπηρξαν ποτε παχυσαρκοι, οταν εχεις τοσα κιλα δεν χρειαζεται να τρως συχνα... ο μεταβολισμος ειναι τοσο αργος που μια φορα την μερα συνηθως κατα το βραδακι ειναι υπεραρκετη... οποταν το να κατσεις να φας δεν αποτελει μεγαλη προτεραιοτητα του καθημερινου σου προγραμματος... αν πεινασεις τρωεις... αλλα ενταξει οταν εκαθουμουν να φαω (συνηθως ντελιβερι) γινονταν οργια.

Για να επανελθουμε στο θεμα μας, απλουστατα δεν ημουν συνηθισμενος να τρωω τοσο συχνα, και επειδη σιγα σιγα εσυνηθισα να τρωω 3 μικροτερα (και ομολογουμενως πιο υγειηνα γευματα) ο μεταβολισμος μαλλον τωρα κανει μαραθωνιο, εξου και γιατι εχασα 10 παραπανω κιλα το τελευταιο εξαμηνο χωρις να το θελω. Αλλα βαριεμαι να ετοιμαζω φαι 3 φορες την ημερα γμτ... συν τα σνακς και τα γλυκα ενδιαμεσα... ειλικρινα βαριεμαι να πεινω και να πρεπει να τρωω τοσο συχνα! Μου αρεσουν τα φαγια μου αλλα υπερβολικα πολλη καθημερινη προσπαθεια (προετοιμασια, μαγειρεμα, πλυσιμο πιατων) που δεν ημουν συνηθισμενος και δεν ειναι παντα με την ορεξη μου. Οπωταν τωρα φτασαμε στην περιπτωση να πρεπει να βαλω 6 κιλα...

Τωρα ομως εχει κανα διμηνο που η πτωτικη ταση εδειξε ανακαμψη οποτε δεν θα χρειαστουμε καινουρια ρουχα για 3η φορα φετος. Ετσι και αλιως αρχισε να ειναι δυσκολο να βρισκω τοσο μικρα νουμερα :-)

Ναι ξερω πως η χωρα καιγεται και γω το βιολι μου αλλα τι αλλο να κανει κανεις μεσα σε ολη αυτη την παρανοια; Η εσωστρεφεια, οταν δεν εχεις τιποτα να κανεις, (ανεργεια και χαρα) ή την πολυτελεια της φυγης, ειναι μια καποια (εστω και προσωρινη) διεξοδος.

Υ.Γ.
1. Σημειωση το νεσκαφε μου το πρωι ουλο γαλα με 2 κουταλιες ζαχαρη δεν το εκοψα ποτε! Απλως το προσαρμοσα στην νεα ταξη πραγματων και το γαλα εγινε αποβουτυρομενο, και η ζαχαρη καφετια.

2. Ειλικρινα ομως οταν βλεπω κατι φρουτα στα τηλεοπτικα σοου (ειδικα τα καλοκαιρια) να βγαινουνε και να λενε οτι χασανε 10 κιλα σε 3 μηνες σαμπως και ειναι μεγαλο κατορθωμα... εεε ελεος επιτελους...

5 comments:

  1. Άμα βάλεις 10-15 κιλά μυική μάζα εννα νοιώθεις ακόμα καλλύττερα όμως θα πρέπει στην πιό πάνω εξίσωση όπως εννά επαναπροσαρμοστεί, να βάλεις γυμναστική με βάρη τζιαι λλίη αεροβική άσκηση. Βοηθά τζιαί στην σύσφιξη. Μιά τζιαί έκαμες τον κόπο εν καλά να αποκτήσεις τζιαι μιά συνήθεια που εννα σε κρατά ρεουλάρισμένο τζιαι εννα την σιέρεσαι για πάντα. Η δυσκολία τωρά ξεκινά.

    ReplyDelete
  2. εγώ έμεινα έκπληκτος. ρε φίλε μπράβο σου. ακούομαιο τετριμμένος μιας και ήδη άκουσες το ξανά μάλλον. Έχεις τρελλή θέληση πάντως.

    ReplyDelete
  3. pls men gineis anorexikos je si exumen pollous stin kipro. bmi 19-25 dont forget

    ReplyDelete
  4. wow! congrats :) Thats sounds great kai se zilevo. Kai nai se katalaveno pos niotheis gia ta takta gevmata kai tin proetoimasia tous alla to apotelesma metra.

    ReplyDelete
  5. @takeiteasy: kalodexoumenh h eishghsh. etsi htan to geniko sxedio alla dystyxws pros to paron yparxoun praktikes dyskolies (gia des prohgoumeno post).
    @evroskarseras & Arahni: eyxaristw :-)
    @evlampia: dystyxws tha se apogohteusw giati bmi mallon katw pou 19 :-( alla para panw pou 35 :-)

    ReplyDelete

Πρηξε με και εσυ: