Monday 9 January 2012

Mπαν και Κατω...

Συνιθως το μπλογκ αυτο δεν καταπιανεται με πολιτικα. Οχι διοτι δεν κατεχω το αθλημα... ουτε διοτι στερουμαι της στοιχειώδους ευφράδειας για αποτελεσματική αυτοεκφραση... απεναντιας και αποψη εχω και την εκφραζω σαφέστατα και εμπεριστατωμένα (κοινώς τα πρήζω) προφορικα... αλλα μαλλον περισσοτερο γιατι θεωρώ οτι το ολο σκηνικο ειναι υπερβολικα ελαφρού περιεχομενου και δεν θελω να το κανω βαρυστόμαχο (οπως τα σιεφταλια).

Όπως και ο μέσος κατοικος του Κυπρισταν με απασχολουν τα πρωσωπικα μου προβληματα και δεν ξημεροβραδιαζομαι με την εγνοια του συγκεκριμένου θεματος. Αλλωστε όσοι μεγαλώσαμε μετα το 1974 παιρνουμε το όλο σκηνικό του παραλόγου ως κατι το δεδομένο και αμετάβλητο!

Αλλά αν πιστεύεις το τι διαδραματίζεται τον τελευταίο καιρο στην όλη υπόθεση τότε πολυ πιθανόν να υπάρξει καποιου ειδους λύση, η οποια ομως πολυ φοβάμαι θα διαφέρει πάρα πολυ απο τις προσδοκίες που εχουν εμφυτευτεί / καλλιεργηθεί για σκοπούς παρηγορίας / εσωτερικής καταναλωσης (και δεν ξερω εγω τι αλλο) απο το 77 και μετά...

Περα απο το ότι γενικά δεν έχουμε καθαρή ιδεα για το που οδεύουμε, πρέπει να αναλογιστούμε και οτι το παράδοξο της σημερινής κατάστασης δεν προκειται να αφεθεί να συνεχιστει διότι αντιβαίνει στην πολικική της παγκόσμιας "ομαλοποίησης" και "κανινικοποίησης" των διεθνών σχέσεων την οποια προωθούν οι δυνάμεις που κινούν τα νήματα σήμερα. Προς το συμφέρον τους βέβαια αλλά η μορφή της λύσης δεν έχει σημασία γιατι δεν είναι αυτο το θέμα.

Το θέμα ειναι ότι αρχιζω να διαπιστώνω οτι η κοσμοθεωρία που στησαμε μετα το 74 σύντομα θα πεσει στα κεφάλια μας και δεν ξέρω τι θα επακολουθήσει... και πιο σοβαρά διαπιστωνω οτι περαν της γενικης έλλειψης οποιουδήποτε ρεαλισμού για το τι είδους λύση μπορούμε να επιτύχουμε με τα (περιορισμένα) μέσα που διαθέτουμε, γένικα κανείς δεν είναι έτοιμος για οποιαδήποτε αλλαγή του στατους κβο.

Και σας διαβεβαιώ οτι όπως οι κάτοικοι άλλων χωρών ξύπνισαν μια μέρα και η χώρα τους έπαψε να υπάρχει στα χαρτιά (συγκεκριμένα παραδείγματα δεν είναι δυσκολο να βρεθούν) το ίδιο μπορει να πάθουμε και εμείς!

Διερωταμε αν αυτο προβληματίζει κανενα άλλο;

Υ.Γ. Πηγή σημερινου προβληματισμού αυτο το αρθρό Υποσχομαι οτι θα επιστέψουμε στις συνήθεις υπαρξιακές / εσωστρεφείς ασυναρτησίες συντομα.

4 comments:

  1. Εμένα με προβληματίζει σχεδόν καθημερινά. Ας ελπίσουμε ότι θα μας ρωτήσουν και θα ξέρουμε να απαντήσουμε, όταν έρθει εκείνη η ώρα των αποφάσεων.

    ReplyDelete
  2. auto pou me provlimatizei einai oti kamia apo tis enallaktes den tha katapinetai.

    ReplyDelete
  3. Δεν χρειάζεται να δεκτούμε οτιδήποτε άλλο από κάτι καλό για μας και για τις γενειές που θα ακολουθήσουν. Αυτό θα πρέπει να είναι το μόνο κριτήριο. Και 'καλό' δεν σημαίνει 'καλύτερο από το επόμενο', ούτε 'καλύτερο από το προηγούμενο'. Σημαίνει κάτι που μπορεί να είναι βιώσιμο και να κρατήσει - προσφέροντας ασφάλεια πάνω απ' όλα και ποιότητα ζωής σε όλους τους κατοίκους της χώρας.

    Αν δεν καταπίνετε, εν θα το καταπιούμε! :)

    ReplyDelete
  4. mallon to mono pou mporoume na kanoume pros to paron einai na perimenoume tis ekselikseis.

    ReplyDelete

Πρηξε με και εσυ: