Tuesday 27 September 2011

Τεμπεχ με πουρε κολοκυθας.

Το τεμπεχ ειναι παρακευασμα σογιας, παρομοιο με τοφου αλλα διαφορετικη διαδικασια παρασκευης. Για οσους θελουν να μαθουν περισσοτερα, ειδου και το αρθρο στη Βικιπαιδεια: http://en.wikipedia.org/wiki/Tempeh
Η ευχαριστη εκπληξη μου που το βρηκα στο χρυσοπρασινο φυλλο μετριαστηκε μονο απο την δυσαρεστη ειδηση της τιμης... αλλα τελος παντων ειδου μια απλη και γρηγορη συνταγη.

Υλικα για ενα ατομο:

100 γρ τεμπεχ κομμενο σε φετες
1 κουτ. τσ. ελαιολαδο
1/2 κουτ. τσ. σιναπι (σποροι μουσταρδας)
250 γρ κοκκινη κολοκυθα (η κιτρινη αμα δεν βρισκεις)
παπρικα για γαρνιρισμα.
μισο λαιμ

Εκτελεση:

Βαζοθμε το λαδι σε αντικολλητικο τηγανι και το αλειφουμε. Ριχνουμε το σιναπι και οταν ζεσταθει το λαδι βαζουμε το τεμπεχ και το ψηνουμε σε μετρια φωτια ωσπου να ροδισει. Μετα το γυριζουμε και συνεχισουμε το ψησιμο ωσπου να ροδισει και απο την αλλη μερια. Σβηνουμε με λιγο χυμο λαιμ.

Κοβουμε την κολοκυθα σε κυβους και βραζουμε ωσπου να ψηθει. Λιωνουμε σε πουρε βαζοντας λιγη παπρικα και/η οτι αλλο μπαχαρικο μας αρεσει.

Μετα σερβιρουμε...

3 comments:

  1. Χμ....τττόφου τρώω αλλα που τουτον εν εξανάφα. Οσο για παμκινς, γιαμς, σουίτ ποτέιτος..αγαπώ τα ούλλα! :)))

    ReplyDelete
  2. dokimase to ama eukairiseis kai pes mas tis entypwseis sou :-)

    ReplyDelete
  3. ekselisesai se ekseretiko chef.... bravo

    ReplyDelete

Πρηξε με και εσυ: